Publiceer Je Verhaal

Slechte kanten van blowen

Blowen met vrienden kan leuk en spannend zijn, maar het moet wel leuk blijven. Denkt u dat u het te vaak gaat doen, kijk dan goed uit.

Zeven euro moet u doorgaans betalen voor een gram wiet. Wanneer een cannabisgebruiker dagelijks blowt is die gram zo op. Jaarlijks lopen de kosten op tegen de 2000 euro. Over het algemeen kunt u wel betere bestedingen hiervoor bedenken.

Het roken van een joint kan creativiteit triggeren, zeggen veel gebruikers. Alleen bij matig gebruik klopt dit. De creativiteit gaat snel omlaag wanneer er sprake is van dageljiks gebruik. De groep die na het blowen nog actief iets wil ondernemen is klein. Als dit voor u herkenbaar is, dan is het raadzaam om eens na te denken over minderen of stoppen met blowen.

Decennialang werd er niet echt gesproken over een verslavende factor. De hoge concentratie THC in cannabis is de laatste jaren echter een probleem geworden. Inmiddels zeggen deskundigen dat blowen een verslavende werking heeft. Stoppen met blowen kan gepaard gaan met ontwenningsverschijnselen. Denk aan slecht slapen en rusteloosheid.

Stoppen met blowen zal ervoor zorgen dat u uw oude energieniveau terug krijgt. Want wanneer u veel blowt heeft u minder energie. U zult ook al snel weer met vrienden willen afspreken.

Publiceer Je Verhaal