Publiceer Je Verhaal

Gevolgen wiet roken

Blowen wordt over het algemeen gedaan om er lekker ontspannen van te worden. Maar soms gaat men iedere dag blowen en dan krijgt het ook steeds meer slechte kanten te zien. Bij langer cannabisgebruik komen de nadelen steeds meer aan het licht.

Het zou zomaar kunnen dat de nadelen op een geven moment erger zijn dan de voordelen. Stoppen met blowen is dan een goed voornemen. Onderstaande nadelen worden door cannabisgebruikers veel genoemd.

Over de verslavende werking van blowen was lange tijd niet echt veel bekend. Men dacht over het algemeen dat het wel meeviel. Het verslavende van blowen wordt pas de laatste jaren echt onderkent, door de sterk verhoogde concentratie van THC in de wiet van vandaag de dag. Nu er meer over bekend is, geven ook specialisten aan dat blowen wel degelijk verslavend is. Na lange tijd veel geblowd te hebben, kan men bij het stoppen last krijgen van onthoudingsverschijnselen zoals slecht slapen, weinig eetlust en algemeen futloos zijn.

Mensen die nog niet zo lang blowen ervaren blowen vaak als iets waardoor ze creatief worden. Maar wanneer u dagelijks blowt gaat het creatieve er al snel af. Het zet zich dan meer en meer om in futloosheid en inspiratieloosheid. Ook is men sneller moe. Blowen kan uiteindelijk zelfs zorgen voor oververmoeidheid. Het is absoluut noodzakelijk te stoppen of te minderen wanneer de nadelen te groot worden.

Stoppen met blowen is door de afkickverschijnselen niet voor iedereen makkelijk. Mensen die lang en veel hebben geblowd kunnen flink last ervan krijgen. Heeft u veel moeite met stoppen met blowen, probeer dan steun te vinden in het artikel Effecten stoppen met blowen. Uiteindelijk zit u lekkerder in uw vel wanneer u doorzet.

Steeds meer specialisten zijn van mening dat excessief gebruik psychiatrische problematiek kan verergeren. Steeds vaker geeft iemand met bepaalde klachten aan deze te hebben sinds dat hij of zij heeft geblowd. Het is niet duidelijk of iemand aanleg moet hebben voor klachten of dat deze door blowen zijn veroorzaakt, maar vervelender werden de klachten door het blowen zeker wel. Uiteindelijk is iedereen wel vatbaar voor depressie. En door te blowen loopt u nou eenmaal meer risico.

Blowers betalen 8-10 euro voor een gram goede wiet. Een gram wiet per dag roken zal voor de meeste dagelijkse blowers toch wel opgaan. Zouden we de kosten van het wietgebruik op jaarbasis berekenen, dan komen we al neer op een slordige tweeduizend euro. Bedenkt u zich eens hoe rijk u kunt zijn als u dit geld bespaart.

Publiceer Je Verhaal